Английската полиция съобщи, че търси информация за 17-годишния Пламен Гандев от Девън, който е в неизвестност от събота. В понеделник в акцията по неговото издирване се включи и полицейски хеликоптер.

Претърсван е район, в който наскоро е починал приятел на Пламен. Сестра му Стела Гандева организира също кампания в социалните мрежи за събиране на информация.

Тя описва брат си като срамежливо момче, за което не е характерно да напуска дома си, без да казва къде отива. Полицията е претърсила стаята му, но не е открила нищо подозрително, нито пък той да е взел със себе си някакви вещи, освен телефон, чиято батерия вече със сигурност е свършила.

Полицейски говорител съобщи в понеделник, че Гандев е все още в неизвестност и са загрижени за неговото състояние.

По-подробна информация по случая

Полицията предприе мащабна акция по издирването на Пламен Гандев, използвайки дори хеликоптер. Късно снощи бе съобщено, че е открито тяло.

„Все още няма официално съобщение, че трупът, намерен в подножието на крайбрежна скала в градчето Торки, е на изчезналото момче. Младежът е живеел в района със семейството си”.

Според екипите на бреговата охрана, спешна помощ и полицията смъртта на въпросната жертва не е насилствена. Те са информирали семейството на издирвания младеж, но до момента няма потвърждение, че тялото е негово.

Очаква се резултатът от ДНК експертизата. Полицията работи по две версии за случилото се – самоубийство или нещастен случай. Това не е първият подобен инцидент в района през последните месеци.

В Казанлък крадат кутии с дарения

Кутия с дарения бе открадната в град Казанлък. В нея е имало събрани над 500 лева, които са били предназначени за лечението на Зара Халачева, която страда от бъбречна недостатъчност. Майка е на 15-годишно дете.

Кражбата е станала в центъра на града, където една от кутиите била поставена в заведение, чийто служители са възмутени от случилото се. Те, заедно със стотици казанлъчани, са съпричастни към кампанията, с която трябва да бъдат събрани пари за трансплантация в чужбина.

Кутията изчезнала в събота, след края на работния ден.

Кой е крадецът

„Тъкмо си тръгвах от работа. Крадецът беше в заведението.

Хората тук го познават. Издебнал е подходящ момент – вижда се как се оглежда, взема кутията и си тръгва. Колегите са сигнализирали в полицията в момента, в който са разбрали за кражбата”, заяви е ефира на „Здравей, България” Кирил Димитров, служител в заведението.

Крадецът е разпознат като Карло е криминално проявен мъж. Лежал е в затвора и за убийство.

От полицията заявиха, че той е установен, но все още не е задържан, защото се укрива. Обявен е за общодържавно издирване.