Протестиращите останаха цялa нощ по софийските улици. София осъмна блокирана от 20 хипита и заради тях 100 000 човека закъсняха за работа.

Блокадата в София продължава с пълна сила. Тази сутрин Орлов мост остана затворен, а органите на реда отбиваха автомобили и автобуси. За момента ул. „Ген. Гурко“ и бул. „Васил Левски“ са отворени.

Движението е изключително натоварено по бул. „Дондуков”, тъй като абсолютно всички шофьори, които идват от западните квартали се отбиват от там.

„Правим всичко възможно по мирен път да стигнем до управляващите. Нощта мина спокойно. Полицията ни съдейства, за да няма проблеми. Съжалявам за дискомфорта, но го правим за бъдещето на България”, сподели протестиращият Антон Кирков.

Директорът на СДВР Георги Хаджийски категорично уточни, че протестиращите в столицата са разположили около 10 палатки. Допълни, че воденето на разговори с тях се е оказало изключително непродуктивно и не се е стигнало до никакъв консенсус.

Къде протестите удариха най-силно

Затруднение при предвижването има и по бул. „Цар Освободител”, тъй като от пл. „Независимост” до Президентството има разположени палатки на протестиращи.

„Цяла нощ сме водили разговори, защото голяма част от кръстовищата бяха блокирани. В малките часове постигнахме резултати и 4-5 възлови кръстовища в центъра на София бяха освободени от протестиращи”, заяви още директорът на СДВР.

Георги Хаджийски призова всеки гражданин да бъде толерантен

Съществува вероятност да се стигне до физически сблъсъци при блокадата на София. Това заяви на официален брифинг директорът на СДВР Георги Хаджийски.

„Полагаме огромни усилия да избегнем такъв критичен момент. Надявам се на здравия разум на протестиращите и на останалите граждани, които всяка сутрин пътуват за работа.”, допълни още той.

Той призова гражданите да бъдат толерантни. Разясни, че е създадена стабилна организация столичани да стигнат до работните си места безпроблемно, въпреки блокадата на Орлов мост.

„Опитваме се да спазваме правата и на протестиращите, но и на останалите граждани.”, заключи Хаджийски по време на брифинга. Няма данни за задържани лица на протеста снощи в София.

Едно от най-възловите места в София – Орлов мост бе тотално блокирано и се случи така, че и автобуси на Център за градска мобилност, и лични автомобили на хора, които се мъчеха да стигнат до работните си места бяха отбивани по всевъзможни маршрути.

Освен самото отбиване, задръстванията бяха зверски, а хората изнервени още от началото на работния ден.

В четвъртък нещата изглеждат сериозни и никой от протестиращите не прие да преговаря с властите, за да се освободи движението.