Мъжът, който се вряза с джипа си в пешеходци в Германия не е част от терористична организация. Това обявиха властите, след първоначалното разследване.

Извършителят уби петима души, сред които 9-месечно бебе. Ранените са 15, някои от които са пострадали сериозно.

Извършителят беше арестуван, след като мина с висока скорост през пълна с хора пешеходна зона. Според прокурорите мъжът е бил видимо пиян.

Той е на 51 години, роден и израснал в района на град Трир, където беше извършено престъплението. Не е бил познат на полицията и няма досие.

В последните няколко дни е живял в джипа, с който беше извършено нападението.

"Заподозреният е бил интоксикиран. Консумирал е значително количество алкохол преди да шофира.

Дрегерът показа 1.4 промила алкохол в кръвта. Беше взета и проба за кръвен тест, за да имаме по-точни показания.

Нямаме индикации, че е извършил терористичен акт. В същото време има данни, че е имал психически проблеми.", заяви прокурор Петер Фрицен.

Заради това властите в България предупреждават да се кара отговорно

Важна информация за шофьорите, които ще пътуват тази сутрин - в по-ниските части от страната се очакват мъгли и намалена видимост. Заради минусовите температури отново има риск и от заледявания на пътя.

Затова експертите ни съветват да се шофира внимателно и да сме с подготвени автомобили - със зимни гуми и пълни резервоари.

Днес над Южна България ще бъде слънчево, а над северните райони предимно облачно и мъгливо, там се очаква да има и слаби превалявания от сняг.

В равнините мъглите ще са трайни. Слаб северен вятър ще духа в Източна България, в Дунавската равнина вятърът ще е слаб от изток.

Минималните температури ще са между -7 и -2 градуса, за София -11 градуса. През деня температурите ще бъдат от -1 – -2 градуса на места в северните райони, до 8-10 градуса в крайните югозападни райони.

За София максималната температура ще бъде 0 градуса.

Русия залавя серийни убийци

Русия обяви, че е бил заловен известен сериен убиец. Мъжът е заподозрян в поне 26 убийства, предимно на възрастни жени.

Чрез измама той ги убеждавал да го пуснат в домовете си. После ги убивал и ограбвал.

Повечето престъпления бяха извършени в градовете по река Волга, което накара медиите да наричат убиеца Манияка от Волга.

Полицията го издирваше от години. Накрая сравнили ДНК материали, които имали от друго, по-леко престъпление, и било засечено съвпадение.

Според медиите в Русия, задържаният е 38-годишен шлосер. Той каза пред полицията, че подбирал жертвите си случайно, като често ги следял от местата, където пазаруват, до домовете им.