Около 5,000 души са арестувани по време на вчерашните протести, провели се в Русия. Според неправителствени организации задържаните са дори повече, отколкото на демонстрациите миналия уикенд.

Международните наблюдатели казват, че общият брой на протестиращите този път е бил значително по-малък.

Протестите са в подкрепа на арестувания критик на Владимир Путин - Алексей Навални. Демонстрантите искат освобождаването му.

Според властта протестите са незаконни и затова се използва сила за разпръскването на протестиращите. Русия си навлече много критики заради ареста на Навални и боя над мирни протестиращи.

Съобщава се още, че хора са били уволнявани от работа или глобявани с големи суми за участие в митингите.

В същото време, Навални даде изявление

„Алексей Навални предупреди, че няма да се самоубива. Ако загуби живота си в затвора, това ще бъде убийство.

Втори опит след първия, който беше с „Новичок”. Това заяви журналистът Асен Агов тази сутрин.

Той подчерта, че в Русия нищо не се е променило от 19 век, визирайки насилието срещу критиците.

„Критиците на режима, бил той императорски, болшевишки или сегашния, са наказвани по този начин. Изпращани в трудови лагери.”, добави той.

Докато в Русия се случва това, в САЩ са на друга вълна

Стотици се биха със снежни топки в американския щат Вирджиния. Това е устояла на времето традиция, която студентите от местен университет и кадетите от военно училище организират всяка година.

Битката се организира, веднага щом в района натрупа достатъчно сняг. Двете страни използваха плац за подготовка на кадетите като арена на боя със снежни топки.

Няма формален победител, а много от участниците се обличат с шарени костюми и пластмасови рицарски доспехи.

А през това време Европа прави иновации

Край на изискването да сме с включени телефони и компютри след работа. Европейският парламент иска закон, който да регулира хоумофиса.

Целта - ясно да се разграничи професионалният от личния живот, особено сега, когато заради пандемията все повече хора работят от вкъщи и двете понятия са слети.

От началото на пандемията заради коронавирус една немалка част от офисите останаха напълно празни, а работата от вкъщи се е увеличила с 30 %. Една трета от служителите всекидневно се налага да работят и в часовете за почивка.

Въпреки че помогна на много хора да запазят работните си места, хоумофисът доведе и до ситуация да сме „винаги на линия”. А това би провокирало стрес, тревожност и депресия сред служителите.