Гримът може да маскира много дефекти. Независимо дали са остатъците от тежка нощ или първите признаци на старостта, професионално нанесеният грим може изцяло да промени външния ви вид. Ето няколко съвета как да изглеждате по-млади.

1. По-малко значи повече

Повече коректор и спирала ще направи всеки тийнейджър да изглежда по-възрастен. Вместо да се стремите да покриете кожата си, нанасяйте коректор само там, където има нужда. Добрата основа е най-важната стъпка в гримирането, тъй като тя е началото за всичко останало.

2. Успокойте зачервените очи

Зачервените очи правят всеки да изглежда уморен и състарен. Дръжте гел маска за очи във фризера и я нанасяйте за 10 минути всяка сутрин, за да намалите зачервяването и възпалението.

3. Повдигнете очите си

Някои кремове за повдигане са прекрасен начин да разведрите очите си и да им придадете мигновен младежки вид. Има най-различни подобни средства. Пробвайте и изберете най-подходящия за вас.

4. Направете кожата си по-сияйна

Гримът, който разсейва светлината е чудесен начин да придадете младежки блясък на кожата си и да отклоните вниманието от линията под очите. Лека, течна основа е много по-добър вариант от тежките кремообразни субстанции.

За да постигнете естествен вид, защо не пробвате да смесите малко течна основа с увлажнителя, който ползвате и така ще придадете на лицето си достатъчно цвят и свежест?

5. Използвайте топли багри

Дори и да сте изглеждали страхотно с дебела черна очна линия и наситено пурпурно червило на 25, то това не означава, че ще постигате същия ефект и на 35.

Ако използвате един и същ начин на гримиране, рискувате да изглеждате възрастна. Стремете се към топли багри за очните сенки, руж и червило в червени и оранжеви оттенъци.

6. Използвайте основа за очни сенки

Това е продукт, който се нанася под сенките и предотвратява смесването им по линиите на клепачите. Предлага се под формата на пудра или лек гел, който се превръща в пудра след полагане.

Нанесете основата веднага преди да сложите сенките. Ще забележите драстична разлика в интензитета на цветовете и трайността на сенките.

7. Прикрийте тъмните кръгове

Прекалено много нощи до късно и прекалено много бутилки алкохол започват да си казват думата с течение на годините.

Дори и да няма лекарство срещу тъмните кръгове под очите, то един хубав нощен сън и приемането на много плодове и зеленчуци могат значително да помогнат.

Също така можете да съчетаете това с добър коректор.

8. Изберете си отразяващи светлината очни сенки

Това е един от най-добрите начини за прикриване на линии и бръчки. Дори и полуматови сенки ще създадат малки искрици около очите. Цветното трио е идеален начин да откриете и подчертаете очите си.

Те се състоят от блед цвят за основа, нанесен до веждите, среден цвят за клепачите и по-тъмен за външната линия.

9. Отворете очите си

Когато сте си сложили сенките, накъдрете миглите с професионална извивачка. Това ще направи очите ви да изглеждат по-големи и младежки.

Като използвате гел вместо молив прекарайте тънка линия от началото на миглите от вътрешната страна на клепача до външния край. Направете малка чупка в края, за да създадете допълнителен ефект.

10. Грижете се редовно за очите си

Трябва редовно да проверявате грима си през деня, за да сте сигурни, че всичко си е на мястото. Коригирайте сенките си, ако са започнали да се отлагат в гънчиците по клепачите. Винаги дръжте чист памучен тампон под ръка, за да можете да изтриете разтечена спирала.

Най-важното е да си избирате грим, с който се чувствате комфортно. Увереността е ключът към младежкия вид, който ще ви накара да се чувствате и да изглеждате поне 10 години по-млада.