Шокиращи разкрития и откровения. Те бяха направени официално от Меган Маркъл и принц Хари в дългоочакваното интервю пред легендарната водеща Опра Уинфри.

Меган сподели пред зрителите, че членове на британската кралска фамилия са се тревожили за цвета на кожата на нейния син Арчи, още докато е била бременна.

Съпругата на принц Хари каза още, че Бъкингамският дворец е отказал да предостави закрила на детето ѝ, каквато е традицията. Тя призна, че по онова време е мислела дори за самоубийство. „Не исках да живея повече”, заяви Меган пред Опра Уинфри със сълзи на очи.

По думите на съпругата на принц Хари особено я терзаели „разговорите в кралския двор, докато е била бременна, за това колко тъмна може да е кожата на бъдещото ѝ дете”.

Тези думи накараха Опра Уинфри да възкликне от изумление: „Какво?”, а след това да замълчи за момент.

„В месеците, когато бях бременна, през цялото време чувах, че няма да получим сигурност и титли, както и тревожни коментари за това колко тъмна може да е кожата на детето, когато се роди” – каза Меган.

Как се е чувствала Меган

Попитана от кого е чула подобни коментари тя заяви само:

„Смятам, че това силно би ги злепоставило”.

Меган бе абсолютно категорична, че британското кралско семейство се е опитвало да я накара да мълчи, както и че членовете на двора не само не заставали зад нея, но и прибягвали до лъжи, за да защитят други кралски особи.

Тя опроверга слуховете, че е разплаквала съпругата на принц Уилям - Кейт. Маркъл сподели, че е молила за помощ кралското семейство, което е било загрижено за душевното ѝ състояние, но не направило нищо, за да ѝ помогне.

„Просто вече не исках да живея. Това бе нещо много ясно и реално и е постоянно плашеща мисъл. Спомням си как той просто ме утешаваше.”, каза Меган в интервюто за Опра Уинфри.

Какво каза и принц Хари по темата

Принцът сподели, че е разочарован от баща си Чарлз и покойната му майка принцеса Даяна би била много разстроена от начина, по който британското кралско семейство се е отнесло с Меган, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Той добави, че не би се отделил от фамилията, ако не е била Меган. По думите му той отдавна е бил "заточеник", но не го е осъзнавал.

„Чувствам се наистина разочарован, защото и баща ми е преживял нещо подобно. Добре знае какво е болка.”, каза принц Хари.

„Винаги ще го обичам, но преживях много мъка”.