Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който в момента се намира в Дубай, публикува в социалната мрежа „Фейсбук“ съобщения, за които твърди, че си е разменил с финансовия министър Владислав Горанов.

Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с Държавната комисия по хазарта. Ето как се случваше“, пояснява Божков над скрийншотовете на съобщенията.

Васил Крумов Божков е обвинен за ръководене на престъпна група, занимаваща се с нелегални дела.

Подобно на ученическа свада в голямото междучасие, публикацията на скрийншотове между бивши любовници, разбули духовете в много от държавните етажи.

Мнения от първите минути

„Видях каченото във „Фейсбук“. То е смешно направо. То е с нулева степен на доказателство. Коя е девойката, за която пише вътре? Може да бъде и Лилана или една от стотиците му любовници.

Не се вижда никъде нейното име в този разговор. Не се знае и номера на кого е, нищо, че пише името на финансовия министър.

Аз не виждам никъде повод за притеснение за каквото и да било, дори, ако това е разговор с Владислав Горанов“, заяви бизнесменът Цветомир Найденов.

Найденов бе и човекът, който подаде сигнала срещу Божков. Коментарът му бе във връзка с публикуваните от подсъдимия бизнесмен съобщения, за които той твърди, че са от кореспонденция с финансовия министър Владислав Горанов.

Може ли всичко това да е лъжа?

Възможно е това да е фалшификация, защото Черепа е велинградски измамник. Той може да фалшифицира всичко.

Правил е измами още преди 10 ноември. Както е нареждал карти и зарове по време на хазарта, всичко може да направи“, убеден е бизнесменът Найденов.

Според думите на основния обвинител на Божков, поводът за това киберпокушение срещу Горанов е заради това, че финансовият министър отне лицензите съвсем законно лицензите заради редовно неплащане на данъци.

„Заради Черепа Народното събрание трябва да върне смъртното наказание, съдът да му даде присъдата, а после пак да го отмени.

Той е единственият български престъпник, който заслужава това“, бе напълно категоричен в мнението си Найденов.

Прегрешенията на Божков

Срещу Васил Божков се водят дела още от 2014г. насам. Обвиненията са за: подкупи, пране на пари, ръководене на престъпна група, търговия с влияние и др.

От същата тази година, Божков дължи на държавата приблизително половин милиард лева под формата на данъци.