Вчера в 17:30 часа на входа на град Аксаково автомобил на НСО, в който се е возил Кирил Петков катастрофира. Ударът е бил причинен от друг автомобил, който внезапно е изкочил от път без предимство.

Старши комисар Андрей Ангелов, директор ОДМВР – Варна коментира инцидента, като каза, че колата причинила катастрофата е излязла от второстепенен път и без да спре на знак стоп се е опитала да се включи в пътното движение.

Колата е била управлявана от мъж на възраст около 60 години, а на пасажерското място е имало жена на 63 години. Шофьорът загива на място. Жената е откарана в болница св. Анна в тежко състояние, с множество травми.

В автомобила на НСО е имало 4 души – Кирил Петков, пресаташето на ПП Найо Тицин, шофьор и друг пътник. Кирил Петков се е возил на задната седалка на автомобила и не е пострадал тежко. Други пътници са прегледани и са освободени за домашно лечение.

Състоянието на пострадалата жена остава тежко. Тя е приета в реанимация със съчетана травма на главата, гърдите и корема.

Кирил Петков спира предизборната си кампания

Съпредседателят на политическата партия „Продължаваме промяната“ обяви във Фейсбук, че ще спре предизборната си кампания докато е сигурен, че може да направи всичко, което зависи от него, за да окаже подкрепа на пострадалите в катастрофата и техните семейства.

В пост в социалната мрежа, той изрази своите огромни съболезнования на близките на загиналия шофьор. В публикацията си Кирил Петков описва как се е случил инцидента и казва, че не е пострадал тежко.

Той казва още, че бърза помощ е пристигнала на мястото на инцидента много бързо. Съпредседателят на ПП Продължаваме промяната изказа благодарности за професионалната и бърза реакция на пожарникарите, които също почти веднага са пристигнали на мястото. Той посочва, че без професионалната техника на полицаите не биха могли да се справят с достигането до пострадалите бързо.

Кирил Петков споменава, че е дал дума на пожарникарите относно специализираната техника, която според него трябва да присъства във всяка пожарникарска кола и всеки екип в страната да може да си служи с нея.

По думите на Петков става ясно, че той е отишъл до болницата, за да се сдобие с информация за състоянието на пострадалата жена. Той определи лекарите, които се грижат за състоянието на пострадалата като професионалисти и им благодари за оказаната бърза помощ.

Предстои военният прокурор и военен следовател да извършат щателен оглед, за да определят причините за инцидента. Тяхната намеса се налага, тъй като в катастрофата има участие на автомобил на НСО.