Ако сте любители на туризма и Лисабон влиза в плановете ви, то сега ще ви разкажем повече за това какво да очаквате от този очарователен град, както и с какво може да се сдобиете при посещението си.

Лисабон е столицата на Португалия и няма как да не усетите древната му история. Мястото на което се издига градът е повече от важно и през вековете тук е имало огромно пристанище.

Именно морската експанзия позволила на тази малка държава да стане една от най-силните държави в Европа преди няколко века.

И това си личи навсякъде. Архитектурата е повече от впечатляваща и наследството на великите мореплаватели се вижда навсякъде, както в столицата, така и в останалите градове.

И ако вече имате повече от добра идея какво искате да разгледате и кои забележителности да посетите, то въпросът какво да си купите от Лисабон може все още да не е напълно изяснен.

3 отговора на въпроса „Какво да купя от Лисабон“

Португалия е известна с много неща, някои от които може да закупите на повече от добра цена. От там може да си тръгнете с повече от интересни предмети, които да украсят дома ви и да ви напомнят за приятните мигове в тази държава.

1. Керамика

Тук това изкуство се радва на огромна почит. Традиционни за Португалия са плочките азелейо. Те са малки керамични плочки, които са изрисувани и първоначално се използвали за украса на сгради. Сега те се влагат като изкусна декорация на съдове и комплекти за хранене.

Само срещу няколко евро ще се сдобиете с красив съд, който може да ползвате за украса или да стане част от кухненското ви оборудване. Традиционните мотиви от португалския бит са изкусно вплетени във всеки един керамичен съд и могат да бъдат повече от интересен акцент в дома ви.

2. Килими, гоблени, ръчно произведени шевици

Това е не по-малка част от изделията, които може да намерите в Лисабон. Ръчно изработени килими, които не само, че имат пословично качество, но и в повечето случаи се касае за уникати.

Така, ако изберете дори и малък по размерите си килим, ще имате едно малко произведение на изкуството, което е направено на начин, който не се е променил през вековете.

Струва си да разгледате и ръчно направените одеяла и завивки, които са от чиста вълна, добита в селските райони на страната.

3. Храна и дрехи

Няма как да пропуснете факта, че в слънчева страна като Португалия има всичко. Ако имате възможност си купете бутилка вино – някои от местните вина не могат да бъдат намерени на друго място.

Също така не пропускайте да се сдобиете и със зехтин. Някои от марките, които се предлагат са от специфични сортове маслини и вкусът е доста различен от това, на което сте свикнали.

Не трябва да пропускате да разгледате и магазините за дрехи и обувки. Те са не само отлични заредени, но и местното производство на обувки има повече от добра слава.