Всеки от нас е срещал ниска жена през живота си и няма как да не е останал очарован от техните характер, чар и чувство за хумор. Не са малко и шегите, възникнали по адрес на така наречените миньончета.

Ниските жени, както и всеки друг, имат своите проблеми – никога не могат да достигнат горните шкафове, в супермаркета се нуждаят от помощ за сваляне на продукти от високите щандове, а в градския транспорт понякога биват избутвани и пререждани.

Разбира се, ако питате някоя ниска жена, най-вероятно тя ще е в състояние да ви изреди още поне 10 такива проблеми, които в интернет културата се категоризират като „short girl problems“.

Днес ще ви дадем 8 невероятни модни съвета за ниски жени, които ще ви снабдят със страхотни идеи за това какво ще ви подхожда най-много.

1. Едноцветните дрехи трябва да са приоритет

Прекалено многото цветове оказват негативен ефект върху жените с нисък ръст. Причината за това, е че визуално цветовете отрязват части от тялото и го правят да изглежда по-късо, а това със сигурност не ви е нужно.

Носейки едноцветни дрехи вие ще издължите силуета си визуално и ще създадете впечатление, че сте по-висока.

2. Обърнете внимание на вашите пропорции

За онези моменти, в които все пак не може да сте с напълно едноцветно облекло, също има решение. Подберете структурирано облекло, което да подчертае линиите и пропорциите на вашето тяло.

Най-добре е облеклото да е от две части и да оформя правилен и хубав силует. Тук е моментът да ви посъветваме – изхвърлете всички дрехи, които са с по-голям номер.

3. Висока талия – не се страхувайте да опитате

Както вече разбрахме, основният коз на ниските жени е създаването на илюзия за издълженост, а това е възможно благодарение на пропорциите и правилното им подчертаване.

Още един трик, който може да използвате, е носенето на панталони или поли с висока талия. Тя създава представа и за по-дълги крака, което от своя страна внушава на останалите, че сте с висок ръст.

4. Експериментирайте с дълги рокли

Знаем, че повечето ниски жени се страхуват от големите и дълги дрехи. Това е донякъде неоправдан страх, тъй като всичко е въпрос на пропорция и правилен размер.

Експериментирайте с дълги рокли или поли (но не прекалено, разбира се), като се постарайте те да описват добре тялото ви или да са нежни.

5. Краката са тайното ви оръжие

Когато сте с нисък ръст трябва да използвате добре оръжията си. С правилните мини поли или рокли и един страхотен чифт обувки, които да ги подчертаят, вие може да превърнете краката си в основен акцент.

Фокусирайте се върху дължина, която трябва да е малко над коляното – така ще създадете илюзия, че краката ви са по-дълги.

6. Подбирайте добре панталоните си

При избора на панталони за къси жени има няколко основни момента. Като за начало, основна роля играе пропорцията. Избягвайте твърди широките панталони, както и онези с паднало дъно, тъй като създават визуална илюзия за по-къси крака.

Най-добрият избор за ниските дами са леко разкроените и свободни панталони, които визуално удължават ръста. Подходящ избор са и слим панталоните с висока талия.

7. Високи обувки или как да добавите няколко сантиметра височина

Това е може би най-старият и добре работещ трик – високите обувки. Гениалните решения винаги са били много прости, а тук причините са повече от очевидни.

Високите обувки ви вдигат с няколко сантиметра и ви позволяват не само да създадете илюзията за висок ръст, но и да го постигнете на практика.

Освен всичко друго, високите обувки изправят фигурата ви, структурират я и я правят по-секси. Не се учудвайте, ако събирате мъжките погледи, когато обуете новите си елегантни обувки на висок ток.

Ако все пак не сте свикнали да носите такива, може да заложите на обувки на платформи, такива с дебел ток или просто на обувки с дебела подметка.

8. Бъдете уверени в себе си

Може би най-добрия съвет, който можем да отправим към вас, е да вярвате в себе си. Независимо от всички дрехи, обувки и модни съвети, от най-първостепенно значение е да се чувствате добре в своята кожа.

Ниските жени имат своите огромни предимства, да не говорим за изпепеляващия им чар. Бъдете уверени в себе си и преодолявайте всички предизвикателства, които застават на пътя ви!