Може би едно от първите неща, което всяка жена прави сутрин, е да се погледне в огледалото – онзи вълшебен инструмент, който освен да подсказва „коя е най-красива на земята“ в детските приказки, служи и за отражение на нашия външен вид.

Всеки обича да се оглежда в огледалото и не е нужно да страда от нарцисизъм, за да го прави – все пак не искаме да изглеждаме зле пред околните, а огледалото е единственият инструмент, който може да ни помогне да избегнем това.

Все пак трябва да знаете, че ако, оглеждайки се в отражението си, мислите как някоя част от вашата фигура е ужасна и искате да я смените с друга, значи не сте по-различни от преобладаващата част от другите жени – всяка дама има своите вътрешни комплекси и желае да подобри нещо в себе си.

Онези жени, които са напълно уверени в себе си, могат да бъдат събрани в една стая и определено ще оберат всички мъжки погледи, за каквото в крайна сметка им се плащат огромните хонорари от по 6 и 7 цифри за всяка поява на модния подиум или в любимото ни списание.

Ако не сте от тази малка група световноизвестни модели, които са изваяли перфектните си тела с години лишения и труд, това не е причина да се самокритикувате и самосъжалявате – дори и жените, познати по цял свят и обичани от милиони хора, също имат своите тайни комплекси и трикове, които ги правят да изглеждат напълно перфектни, поне пред обектива.

За да не се самосъжалявате излишно, днес ще ви разкрием няколко страхотни трика за това какви дрехи да избираме, които да подхождат на нашия тип телосложение и да прикриват неговите недостатъци по най-добрия възможен начин..

1. Не привличайте внимание към ханша, ако сте с крушовидна форма

Крушовидната форма е може би най-разпространения тип тяло сред женската част от населението, като се предполага че поне две трети от жените в света са с такава форма.

Най-общо казано крушовидната форма се характеризира с по-широки бедра и закръглени задни части за сметка на по-тесни рамене и по-малък бюст.

Ако разполагате с такава телесна форма, то определено не трябва да носите дрехи, които ще привлекат вниманието на околните към бедрата и ханша ви, тъй като те са най-ясно изразената част във вашето тяло.

Фокусирайте се върху носенето на разкроени поли, топове с деколте-лодка, рокли без презрамки, обувки с остри върхове, както и якета, които са само до талията ви.

2. Избягвайте да прикривате извивките си, ако сте с форма „пясъчен часовник“

Мечтата на може би почти всяка жена е така наречената телесна форма „пясъчен часовник“. С тази пищна форма вие ще може да привлечете вниманието на всеки мъж, а причините за това са породени от факта, че при тази телесна форма ханшът и гръдната обиколка са с почти еднакъв размер, докато талият е поне 22 см по-тънка от тях.

Неслучайно тази форма е обявена за съвършената линия на тялото, а според изчисленията само 3% от жените в световен мащаб я притежават.

Ако и вие сте с форма на пясъчен часовник, значи сте от онези 3% късметлии, на които всяка дреха ще стои добре. Нужно е да запомните само едно – не прикривайте извивките си, обличайки широки дрехи. Господ ви е дарил с перфектното тяло, затова не се свенете да го показвате.

Акцентирайте върху сутиени, които да подчертават гърдите ви, вталени рокли, които да прилепват по извивките ви, както и колан за талията, който ще пасен перфектно на вашата фигура.

3. Едноцветните дрехи и V-образните деколтета са най-добрия ви приятел, ако сте „ябълка“

Какво е „ябълка“ ще се запитате? Това е определение за още един от видовете женски форми на тялото. В случая името характеризира типа на телесната форма, която действително има сходство във външния вид с едноименния плод.

Жените с подобно тяло имат предимно овална форма, талията не се откроява, освен с това че е по-голяма от бюста и ханша. Тази фигура е характерна най-вече за жените в напреднала възраст и тези, които са прекарали няколко бременности.

В случай, че сте част от тези жени, трябва да обръщате специално внимание на вашите дрехи, тъй като те ще ви помогнат да прикриете несъвършенствата си. Акцентирайте върху носенето на едноцветни дрехи и такива с V-образни деколтета, които ще ви помогнат да създадете илюзия за по-дълъг торс.

Може да си помогнете и със сутиен, който повдига и стяга бюста, колан в най-тясната част на талията, както и туники (може и блузи и рокли), които се спускат свободно под бюста.

4. Обърнат триъгълник? Дългите поли и ярките цветове са най-добрия ви приятел

Ако сте от онези жени с телесна форма, позната като „обърнат триъгълник“, също трябва да обръщате повече внимание на това, което носите.

Най-общо казано, формата „обърнат триъгълник“ се характеризира с по-широки рамене и бюст за сметка на по-тесни бедра и ханш, докато талията остава добре оформена.

Основните модни съвети за подобна телесна структура са насочени към носенето на дълги поли и дрехи в по-ярки цветове, предимно поли и панталони.

Запомнете, че топовете с тънки презрамки и деколте-лодка НЕ са ви приятели, затова ги избягвайте. Единствено може да си позволите топ, ако той насочва вниманието на останалите към вашата талия.

5. 3 са основните правила за жени с форма на правоъгълник

Да, правилно прочетохте – има немалко жени, чиято форма на тялото се характеризира като тази геометрична фигура.

Основните белези на подобна структура са идентичните обиколки на гърдите и ханша, както и прикритостта на талията, която по никакъв начин не се откроява. Най-общо казано, формата „правоъгълник“ описва жените с по-момчешка фигура.

Ако това е и вашият случай, тогава трябва да сте запознати с три основни правила при избора на дрехи.

Първо, Не носете широки дрехи – те не са подходящи за вашата фигура. Второ, акцентирайте върху дългите якета и дрехите с повече слоеве.

Трето и може би най-важно – акцентирайте вниманието върху вашия бюст. Тук на полза идват дълбоко изрязани и сърцевидни деколтета, топове с яка и акценти, подчертаващи бюста, както и сутиени, повдигащи гърдите.

Независимо от външния ви вид и телесната ви структура, не бива да се отчайвате. Днешната дамска мода е в състояние да коригира всички несъвършенства, а вие имате правото да се чувствате като силни и уверени в себе си жени.