Тунелите от дървета често са пренебрегвано природно чудо. Обсебващи и странни, този тип тунели могат да бъдат от широколистни дървета, цветове и дори лози.

Изключително преживяване е да откриеш тяхната красота и мистерия. Ето някои от най-прелестните и изумителни предложения за подобен тип гледки.

1. Дървесният тунел в Кауай

Ако тихи алеи, покрити с чакъл, обгърнати със зеленина, пресъздават вашата идея за рая, то една тиха и спокойна разходка по този маршрут биха ви спечелили завинаги. Това е прелестно място, което навява представи за влюбени двойки, хванати ръка за ръка.

2. Dark Hedges, County Antrim, Северна Ирландия

Макар и леко плашещо, това място има своята специфична красота: преплетените клони на дърветата сякаш се пресягат да ви докоснат, когато минавате под тях. Най-вероятно няма да искате да карате нощем по този маршрут в Северна Ирландия, освен ако прозорците не са вдигнати и вратите на колата заключени.

3. Тунелът на любовта, Украйна

Това място в Украйна, тунел от зеленина, пресъздава детските фантазии. Ако някога сте си мечтали да избягате от вкъщи или просто да побродите из тишината на горите с най-добрия си приятел, то този тунел е просто създаден за вас.

Това е едно от най-добрите места да направите снимка с любимия човек.

4. Jacarandas Walk, Южна Африка

Един от най-изумителните тунели от дървета, който можете да посетите днес, се намира в Южна Африка. Перфектното време да посетите Йоханесбург и да се насладите на Jaracandas Walk е есента и в частност октомври, когато дърветата по продължение на алеята са напълно разцъфнали.

Можете да се насладите на гледката на над 70 000 дървета по продължение на този фантастичен дървесен тунел.

5. Cherry Blossom Tunnel, Бон, Германия

Посещавали ли сте някога невероятно красив тунел от разцъфнали цветове на череша в Бон? Тучни розови и почти ефирни дърветата хвърлят завладяващо сияние върху колите, паркирани под техните пищни корони.

В зависимост от атмосферните условия, цветовете на дърветата по тази алея могат да се задържат до 10 дни.

6. Тунелът от глицинии, Япония

Kitakyushu в Япония е дом на някои от най-красивите тунели от глицинии, които можете да си представите. Ако ароматът на цъфнали глицинии ви кара да се чувствате прекрасно, то определено трябва да планирате едно пътешествие до Kitakyushu.

Уверете се, че фотоапаратът ви има достатъчно памет за запазване на снимките и си отделете достатъчно време, за да се насладите на изумителните гледки, които това прелестно място може да ви предложи.

7. Cherry Blossom Tunnel, Shizuoka, Япония

Япония е известна с изключително разнообразие на изумително красиви цветове, градини и цъфнали дървета. Прелестни лавандулови цветове обгръщат тази пътека и я превръщат в перфектното място за разходка на двама влюбени.

Можете ли да си представите сватбена снимка на подобно магично място.

8. Tenryu-Ji Shrine’s Bamboo Trail, Киото, Япония

Храмът Tenryu приютява една изцяло различен вид тунел от дървета. Извисяващите се бамбукови стръкове, подредени в две линии отстрани на пътя, създават уникално усещане.

Ако изповядвате будизма или просто се възхищавате на носещите успокоение и покой практики на будисткия начин на мислене, то този тунел също трябва да присъства сред списъка на местата, които да посетите.