Без съмнение винтидж сватбите носят романтично усещане, а пък с внимателно подбраните детайли и аксесоари можете да създадете неповторим облик на вашия специален ден. Приказната сватба разчита абсолютно на малките детайли, които обикновено убягват на булката.

Тези детайли може да не са толкова важни, колкото булчинската ви рокля или мястото, където се състои сватбата, но те могат да придадат уникалност на специалния ви ден. Ето 10 красиви идеи, които ще направят винтидж сватбата ви уникална.

1. Бурканчета

Празните и добре измити бурканчета може да се напълнят с диви цветя за пролетна или лятна сватба, или пък да бъдат използвани за елегантни свещници за вечерна или зимна сватба. Може да ги поставите в центъра на всяка маса.

2. Метални фенери

Фенерите от ковано желязо ще придадат винтидж вид на сватбата ви. Може да поставите свещ във всеки фенер, който да окачите над масата, за да бъде нежно осветена с приглушена светлина.

3. Лейки във винтидж стил

Стари лейки, пълни с красиви цветя, са перфектен избор за сватби на открито. Може да ги намерите в магазните за антики или в занаятчийските дюкяни. Декорирайте всяка лейка с малки панделки, закачени на дръжката.

4. Гнезда на птички

Този елемент придава вдъхновен от природата вид за масите. Напълнете ги венчелисчета, бонбони или лакирани камъчета. Може да намерите гнезда в занаятчийските магазинчета, като те могат да бъдат декорирани или оцветени, за да съответстват на темата на сватбата ви.

5. Къщички за птици

Къщичките могат да се съчетаят с гнездата или да се използват без тях. Тях също може да боядисате, за да са в хармония с темата на сватбата, или просто да ги оставите така. Поставете къщичките около всяка маса и поставете малки свещи в тях за малко романтика.

6. Стръкове от пшеница

Те са перфектен елемент за вашата сватба през късното лято или есента. Може да бъдат поставени в бурканче или просто на масата. Завържете ги с цветни панделки в тон с темата на сватбата.

7. Дантелени покривки за масата

Може да ги използвате вместо традиционните покривки. И върху всяка от тях сложете малка свещ, за да допълните романтичния вид.

8. Стари книги

Не всички винтидж елементи трябва да са от природата. Може да поставите стари книги, оградени с цветя на всяка маса. До тях може да поставите и малки дъсчици, на които да номерирате масите.

9. Дървени плочици

Те придават естествен вид на масите. Те могат да се използват за подложка на свещите, или да повдигнат който и да е от останалите винтидж елементи, които споменахме дотук. Може да изполвате подобни табелки и за други места в своя сватбен прием.

10. Стари бутилки и подноси

Поставете единични стръкове цветя в стари бутилки и ги наредете като хербарии върху стари дървени поставки. Това може да се използва за по-големи маси, където има достатъчно място.

Можете да направите тази идея още по-добра като натрупате няколко стари дървени касетки една върху друга и на върха им поставете бутилките.

Ключът към създаване на винтидж сватба е да изберете декорация, която комбинира естествени елементи и винтидж аксесоари, за да създадете неповторимост и уникалност във вашия сватбен ден.