Сред тоновете символи, изписващи се ежедневно за вируса, не остава почти никакво време, в което да обърнем внимание на нещата, случващи се успоредно със заразата и мерките срещу нея.

В нощта на 17.03, малко преди 21:00 ч., е било извършено жестоко посегателство над журналиста и главен редактор на вестник „168 часа“ Слави Ангелов.

Той е бил пребит с метални прътове пред дома си на столичния бул. „Дондуков“. Ударите са попадали основно в главата на разследващия журналист.

Нападателите, които според неофициална информация са били трима, го нападнали в момента, когато той е излязъл от автомобила си.

Злосторниците са причаквали своята жертва също в автомобил, спрян близо до този на Ангелов. Жертвата е настанена в столичната болница „Царица Йоанна“.

Каква е била целта на нападението

По мнение на разследващи специалисти, Ангелов не е бил нападнат с цел обир. Вандалската проява е извършена с цел сплашване.

В медийното пространство се чуха и версии за нападение с цел убийство, което за щастие е неуспешно.

По думи на самата жертва, преди нападението е забелязал човек с маска да се приближава, но паника не е предизвикана заради актуалната ситуация с вируса и множеството хора с маски по улицата.

Възможни подбуди

От редакцията на журналиста твърдят, че посегателството е било заради работата на Ангелов.

„Знам, че двама души са го чакали пред дома му, като трети човек е записвал на телефона си побоя.

Били са го с железни прътове. Не са взели неговия лаптоп, не са взели портфейла му, тоест това не е нападение с цел грабеж.

Преди малко се чух с шефа на ИСУЛ, в момента правят скенер на Слави, дано всичко е наред.

Помолих колегите от „168 часа“ да видят какво в последните седмици е излизало във вестника, какви коментари.

Аз съм втрещена от това, че третият човек, който е бил по време на побоя, е записвал. Тоест, очевидно този побой трябва да бъде показан на някого.“ – каза Венелина Гочева, издател на вестник „24 часа“.

Полицията все още издирва извършителите на нападението.