Червените устни са класика поради една причина – те създават блестящ вид само с едно нанасяне и са изключително страстни. Класическият нюанс е също толкова модерен, както и модните икони, които са го носили и продължават да го правят.

От филмовите красавици като Мерилин Монро, до музикалните звезди като Деби Хари и Дженифър Лопес, ето някои от най-красивите червени устни през годините.

Марлене Дитрих

Германската актриса Дитрих играе типичните джендър роли, представяйки и отстоявайки силния женски характер във филми като „Мароко” и „Шанхай експрес”, а нейните тъмночервени устни определено подчертават внушението.

Мерилин Монро

Невъзможно е да се говори за червени устни без да се спомене Мерилин Монро, които са нейна запазена марка.

Докато все още не се знае дали джентълмените предпочитат блондинки, не можем да отречем, че нацупените устни на Монро продължават да оказват влияние на модната вълна от 50-те, царуваща и днес.

Елизабет Тейлър

Скорошната филмова кариера на звездата и интересният ѝ личен живот може да са повод за повече заглавия по вестниците и списанията, отколкото нейната красота. Въпреки това Елизабет Тейлър винаги е знаела за силата на червеното червило, носено с увереност.

Лена Хорн

Хорн е известна като актриса, танцьорка и певица и участва в хитове като „Stormy Weather” и “I’ve Got Rhytm”. Не само нейната перфектна прическа и рубинено червено червило правят Хорн запомнящо се красива.

Ета Джеймс

Изпълнителката на хита „At last” изгря с яркочервено червило на корицата на знаменателния си албум от 1962 г., което е също толкова впечатляващо както и изумителния ѝ глас.

Ан-Маргарет

Слуховете твърдят, че червенокосите не могат да носят пурпурно червило. Това въобще не е вярно. Ан-Маргарет разчупи всички стереотипи като съчета своите огнени къдрици с яркочервено червило и рубинен маникюр.

Уитни Хюстън

Забравете девиза „малкото е повече”. През 80-те години на века жените създадоха нова епоха и разчупиха границите на модата, свързана с косата и грима.

Прекрасен пример за това е Уитни Хюстън и нейните светли очи, подчертани от смелата разцветка на червилото на Американските музикални награди през 1986 г. Тя споделя в интервю пред InStyle през януари 2010 г.: „Обичам червило. Имам много червила.”

Дрю Баримор

През 90-те години модата и красотата поемат в посока на грънча и начервените устни не правят изключение от тази тенденция. Виненочервените оттенъци с нотка пурпур, подобни на тези, предпочитани от Дрю Баримор, набират изключителна популярност.

Кристина Агилера

Най-вероятно като препратка към една от естествено русите красавици и знаменитости, Агилера се превъплъщава в Мерилин Монро на наградите Грами през 2006 г. като пресъздава неповторимия стил на съчетаване на платинени къдрици с рубиненочервено червило.

Гуен Стефани

Гуен Стефани се превъплъщава в много динамични роли по време на активната си кариера от вокал в No Doubt и соло изпълнител до моден дизайнер и майка на две деца. Но едно нещо при нея остава непроменено – нейното червило.

„Когато бях на 17, баба ми ми подари моден комплект червила, в който имаше най-различни цветове и едно от тях беше бордо”, споделя Стефани пред InStyle през ноември 2011 г. „Пробвах го и се погледнах в огледалото за задно виждане и си казах – това изглежда наистина добре! От тогава го нося винаги."