Поредният знак за това, че полицията в държавата ни работи, е наяве. Размерите на т.нар. „големи риби“ вече намалява и това стана публично достояние по-рано днес.

Мястото е Ботевград, а полицейската жертва е заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков. Претърсвания и изземвания се извършват на много други адреси, но падането на министерската врата доказва, че никой не е застрахован срещу бедствието „Законност“.

Мащабна акция на Специализираната прокуратура се провежда на територията на цялата страна. По първоначална информация разследващи са влезли в дома на заместник-министъра на околната среда и водите. Властимащият Живков е отведен за разпит.

Това е официално потвърдена информация

От Спецпрокуратурата потвърждават за това, че разследващи са влезли в дома на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков в Ботевград. Влизането не е спонтанно, защото преди него се е провело мащабно разследване срещу Живков.

Този следобед ще има повече информация по случая с разбиването на голямо перо на родната организирана престъпност. Информацията се очаква от говорителя на главния прокурор - Сийка Милева.

Акция бе проведена и в министерството

В сградата на самото министерство в столицата също е имало нахлуване. Истински трус в зданието предизвикаха претърсванията и изземванията от всяко рафтче в Министерството на околната среда и водите.

Според официална информация, двете акции са здраво свързани помежду си. Поводът за тях е един и същ – международните схеми, чийто мозък се крие някъде в сградата на съответното министерство.

Неотдавнашни събития

От Gradski.bg припомняме, че голям шум за отпадъците от Италия, предназначени за директно вкарване в страната ни, се вдигна още в началото на декември, когато властите в Италия заловиха 815 тона незаконни боклуци, които щяха да пътуват за родната ни България.

Нерегистрираният товар тогава беше открит във влак. Търговската стойност на боклука се изчислява на 130 хиляди евро – сума, достойна за спец акция.

По думите на говорителя на главния прокурор Сийка Милева става ясно, че действията на разследващите органи са във връзка с организирано досъдебно производство на Специализираната прокуратура.

Повече информация очаквайте през деня на страниците на Gradski.bg.