Американският президент Доналд Тръмп прави планове за скорошно разсекретяване на факти около инцидента „Розуел”. В интервю, Доналд Тръмп обяснява, че много обикновени хора искат да знаят какво се случва в зад оградите на „Зона 51”.

Районът в пустинята Невада е обвит в мистичност и там се пораждат куп конспирации. Според някои от поверията, в Зоната американските военни крият телата на няколко извънземни, които са се разбили с кораб в Розуел през 1947 г.

Американското правителство потвърди съвсем официално за съществуването на пустинната база много скоро – само преди 7 години. Тогава излязоха и разсекретени документи, от които ставаше ясно, че „Зона 51” се изпозва за тестове на свръхсекретни шпионски самолети, собственост на службите, грижещи се за охрана на държавата.

„Има милиони, милиони хора, които искат да отидат там и да видят. Няма да кажа какво знам за това, но е много интересно. Розуел е много интересно място, а много хора искат да знаят какво се случва”, казва по случая Доналд Тръмп.

Спомняте ли си какво стана миналата година

Изведнъж стотици хиляди ентусиасти станаха част от обществена група в социалните мрежи, която бе посветена на щурм на „Зона 51“ в Невада. По призив във Facebook, групата смяташе да влезе в свръхсекретната база, в която се твърдеше, че военните крият тела на извънземни.

158 километра пустинен път, наречен "Извънземна магистрала", свързва петдесетината жители на населеното място Рейчъл с останалата част от света. В града няма и бензиностанция, и магазин за хранителни продукти.

Хотелът, обаче, с извънземни мотиви посрещаше желаещите да щурмуват „Зона 51”.

Планът на ентусиастите включваше здраво тичане до кордона, съставен от полиция и военни. Така щяха да пробият охраната и да видят така желаните извънземни. Военните изрично предупредиха, че ще спрат всеки един опит да се влезе в базата с нелицеприятни мерки.

Обгърнатата в секретност „Зона 51” е ферма за конспиративни теории от десетилетия насам. Основната тематика е свързана с извънземните.

От Вашингтон потвърдиха за реалното съществуване на базата едва през 2013-а.

Първи симптоми за предизборна треска в Съединените американски щати

Доналд Тръмп заяви пред медиите, че при евентуален неуспех на идните избори ще признае поражението си.

„Ще продължа нататък и ще се захвана с други неща.”, заяви сегашният президент в интервю за известна щатска телевизия.

Тръмп бе помолен да даде коментар относно изказването на бившия вицепрезидент Джо Байдън, който е и негов съперник на президентския вот. Байдън спомена, че при поражение на сегашния държавен глава военните ще го махнат от Белия дом със съответните мерки.

Процес по сдаване на властта няма да има този път.

„Но Джо още не е там (в Белия дом), всички знаят това”, коментира с лека насмешка Доналд Тръмп.