Историята започва през 2019 г.

Преди малко повече от година, разследване на убийството на Калина Симова достига до заключението (позовавайки се на доказателства), че виновникът е Васил Василев, който бе и основен заподозрян по случая. Той е бил приятел (гадже) на Калина, но ревността го принудила да стигне до края.

Според обвинителната страна има неоспорими доказателства, че именно Василев е отнел живота на приятелката си по особено жесток начин. Младият мъж първоначално бе задържан под стража за 72 часа.

След това магистратите решиха убиецът да остане за постоянно в ареста. Съдът гледа мярката за неотклонение на Васил Василев– заподозреният за убийството на приятелката си в столичния квартал "Банишора".

Тогава той влезе в съдебната зала разплакан и запази пълно мълчание пред медиите. Заседанието на съда бе при закрити врата по настояване и на двете страни.

Предполагаше се, че мотивът за убийството е ревност, породена от получено от жертвата съобщение, което тя отказала да прочете пред приятеля си. Тялото на Калина беше открито тогава в апартамент в кв. „Банишора“ с множество следи от насилие по тялото.

Година по-късно

Васил Василев е обвинен за убийството на своята приятелка. А близо година по-късно той все още не знае своята окончателна присъда.

Очакванията са до дни съдът да даде ход на делото срещу Васил Василев. Бащата на обвиняемия признава, че е подал сигнал за случилото се.

Това се случва след като синът му му изпратил съобщение, че е убил приятелката си и ще се самоубие всеки момент. Полицията разбила вратата на апартамента, където е открито тялото на младата жена и изпразнени бутилки от алкохол.

Подобни случаи, за които също се позабрави

Викторио Александров отново се изправи пред съда заради убийството на своята приятелка и едногодишната си дъщеря. Мъжът уби приятелката си Дарина и дъщеричката си Никол през 2018 г., а Александров е основен заподозрян по случая.

На последното съдебно заседание, което се проведе по случая, той даде своите обяснения при закрити врата. Заради подробности от по-интимен характер съдът реши да затвори вратите на заседанието.

Те останаха затворени и по време на разпитите на почернените родители на приятелката на Викторио – Дарина.

Всички помним и заканата на Викторио с ехидната си усмивка след края на първото заседание, но по този въпрос нищо не се направи заради това, че заседанието било свършило.

Преди да се изправят срещу убиеца на дъщеря им и внучката им, семейство Министерски се срещнаха и със свои близки в Съдебната палата.

„Няма как да не застана зад племенницата ми и детето, което нямаше никаква вина. Тази една година беше някакъв кошмар. Не го пожелавам и на най-големия си враг. Защото това е едно безсилие. Дано никой не го почувства”, споделя лелята на Дарина – Таня.