Премиерът на България Бойко Борисов даде отчет за работата си в последно време. Заедно с това, той обърна прожекторите към крупния бизнесмен Васил Божков.

Исканията на превозвачите също бяха споменати по време на официалната инспекция на премиера на строителната площадка на участъка Мездра-Ботевград, част от път Е-79.

„Строим европейски пътища. До 2-3 месеца искам по пътя Видин – Монтана всички лотове да работят. Влязат ли машините, аз не ги мисля. Има само нови машини, които са огромни и с голяма мощ. Трябва само да ги вкараме да работят, това са горива, обороти и работни места“, гордо казваше Борисов.

„Решили сме днес да отворим границите. Ето един прекрасен пример за това как българите могат да подкрепят туристическия бранш, а не да протестират срещу него и да избират други туристически дестинации. Браншът трябва да привлече половин милион българи, които ще отидат да си изхарчат парите в Гърция. Трябва да се каже на хората: "Елате, хотелите са ни по-хубави, по-чисти, по-сигурни. „Редно ли е да даваме пари, а българите, платежоспособните, да отиват в Гърция? Ние даваме пари – ето 60/40, но диалогът е с хората – те трябва да рекламират“ - каза леко угрижено премиерът.

„В България отворихме обектите преди останалите държави. Бяхме смели и отговорни, ползвахме медицинската експертиза. Българската икономика и стопанство заработиха по-рано“, отбеляза пред медиите министър-председателят Борисов.

Ситуацията около Васил Божков

Това, че премиерът извършваше официална инспекция на терен, не спря журналистите да зададат своите въпроси относно изтеклия запис от телефонен разговор, в който е участвал и той. Според премиера лоша реклама няма и за него не е проблем всеки да говори онова, което си поиска.

„На форума в Давос ни демонстрираха как взимат интервю от някой, а след това с неговия глас и думи могат да направят, каквото си поискат. Видяхте как го бяха направили на президента Обама, също и на Путин. Подготвят ми такива неща, но това само ме прави по-силен. Колкото пъти са го направили, толкова пъти ги бием”, категоричен бе премиерът.

Светата обител

Докато инспектираше строежа на пътния участък, Бойко Борисов даде задача на Петя Аврамова - министър на регионалното развитие и благоустройството и от министъра на финансите Владислав Горанов. Те трябва да внесат в сряда предложение за осигуряване на средствата за изграждане на пречиствателна станция за Рилския манастир.

„Това, което обещахме на хората, на игумена, на Светата обител, да си свършим работата“, допълни в заданието към подчинените си Борисов.

Според Борисов ремонтите се изпълняват добре, в обещан срок, а качеството ще бъде „на едно много високо ниво“.