„Това, което се случи вчера, е брутален акт на агресия и от двете страни. Когато обаче 50 дни призоваваш за революция, не може да очакваш друго. Тези момчета с униформите също са част от този народ. И тях ги чакат семействата им да се приберат. Срещу тях бяха агитки, вероятно платени, но добре организирани - с бомбички, запалителни средства и други, с идеята да има кръв. Това е абсурдно”, заяви категорично депутатът от „Обединени патриоти” Александър Сиди.

Според него вчерашните случки, които са се разиграли на протеста, провел се снощи в столица, са могли да бъдат предотвратени още в зародиш.

„Полицията можеше да нахлуе в палатките още в понеделник вечерта, да провери какво има в тях и да извади тези вещества и продукти, за които разбрахме, че са се складирали там. Ако обаче бяха влезли, щяха да излязат други хора и да кажат, че полицията ги бие.”, добави депутатът.

Сиди е на мнение, че войната на институциите е довела до напрегнатата ситуация.

„Тя трябва да спре по някакъв начин. Без значение дали някой ще поеме политическа отговорност, или просто ще снижат тона. Тази война води до кръв по улиците и тя не е от вчера”, каза още той.

Сиди коментира, че има предположения кой ръководи агитките във войната между институциите, но отказа да посочи конкретни имена на хора, които евентуално учавстват в тези институционални размирици.

„Вчерашният протест беше фиаското на амбициите на президента да овладее изпълнителната власт и да спечели следващите избори”. Това заяви 0лидерът на НФСБ Валери Симеонов в сутрешно предаване по-рано днес.

Според лидерът на НФСБ президентът Румен Радев се показал като "абсолютно некомуникативен, с тесногръдо мислене и страдащ от тежък нарцисизъм" човек.

„След снощните сблъсъци изпъкват два проблема на преден план. Първият е това, че си пролича неовладяното футболно хулиганство в България, а вторият – неконтролираното разпространение на дрога на футболни мачове.”, коментира още Симеонов.

По думите му зад футболните агитки стоят "хора с пари"

„Ясно е кой плаща парада. Бяха прихванати разговори с Васил Божков.

Има достатъчно много кримиконтингент, който е на свобода и който е заинтересован в България да цари хаос, а не ред.”, коментира Валери Симеонов пред медиите.

По думите му няма абсолютно никаква логика в искането на Движението за права и свободи за оставка на премиера и президента на България, тъй като, ако това стане, целият парламент трябва да се смени из основи.

Както знаете, през изминалите дни ДПС не заеха никаква позиция, а директно поискаха най-голямото парче от пая – оставки и в президентската и в правителствената институции.