Лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки коментира изтеклите записи и снимки, уличаващи премиера на България Бойко Борисов. Ето какво каза крупният варненски петролен бос:

„Българският народ няма нужда от тази компроматна битка. Той има нужда от работа, вдигане на доходите, решаване на икономическите проблеми след здравната криза”.

„Компроматната война цели отклоняване на вниманието на хората и отвращаването им от политическия процес. От тях печелят всички в статуквото”,

Марешки апелира към двете страни, които участват във войната да я прекратят. Марешки подкрепи премиера в думите му, че основните опоненти на управляващото правителство се оформят около президента румен Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Васил Божков, Слави Трифонов и други.

„Ако нещо конкретно се случи в държавата, ние от ВОЛЯ бихме станали коалиционен партньор на ГЕРБ.” веселин Марешки съобщи, че идеята им за държавна верига от бензиностанции, която беше приета от депутатите, е била между него и премиера.

През следващия мандат обединената коалиция може да участва във властта, ако се приеме идеята им за безплатни лекарства за ученици до 4 клас и за пенсионери. А учениците до 8 клас според тях трябва да ползват 50% отстъпка при закупуване на медикаменти, уточни лидерът на ВОЛЯ.

Марешки е абсолютно категоричен, че е необходимо да има нова служба, която да е с подобни функции каквито са тези на Национална служба за охрана.

Новина от последните часове

Главният прокурор на България Иван Гешев вече не се охранява от НСО. По изцяло собствено желание, той ще си има своя собствена гвардия, която ще се грижи за неговата сигурност.

Според Гешев, служители на НСО разпространяват информация за личностите, за които работят. Това нарушава не само закона, ами и личното пространство на властимащите, което е в разрез с принципите на Иван Гешев.

Той обяви решението си наскоро, а според запознати Гешев не е бил охраняван от НСО преди от около две седмици. За сигурността на обвинител номер едно на държавата вече ще се грижи Бюрото за защита при главния прокурор.

След като главният прокурор вече има и лична охрана, то институцията му може да бъде смятана като изцяло отделна и независима институция в държавата.

Президентът трябва да предизвика дебат

Според Бойко Ноев бивш министър на отбраната, президентът Румен Радев трябва да спре да се занимава и с друго освен да раздава вето за всяко нещо. Според Ноев президентът злоупотребявал с доверието на хората.

Друго нещо, от което се възмущава Ноев, е това, че Гешев не трябва да разследва случая с Бойко Борисов, защото е заинтересована страна. Някой напълно независим трябва да разследва случаите – както актуалните, така и тези от близкото минало (къщата в Барселона).