Вече е ясно кои депутати ще попълнят състава на 48-ия парламент. Очаква се президентът Румен Радев да каже кога ще насрочи първото му заседание.

Част от партиите, които поставят себе си в опозиция, се категорични – няма да дават депутати за мнозинство. Ясна е и сметката колко са ни стрували изборите през последната година и половина.

Цифрата е близо 400 милиона лева. NOVA изчислява колко минимални работни заплати и пенсии можеше да се платят с тях.

Небие Исмет Кабак е най-младия депутат в 48-ото НС. Тя вече беше депутат в предишния парламент. Избрана е от 13 МИР Пазарджик от ДПС.

Най-възрастният депутат в 48-oто НС, който и този път ще е председател на първото заседание, е Вежди Рашидов от ГЕРБ.

ЦИК обяви имената на новите 240 депутати (СПИСЪК)

Както вече стана ясно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да е депутат. Въпреки, че беше избран от два избирателни района Борисов, сам се отказа от депутатското си място и отстъпи на следващите в листата. Сред най-младите, които ще седят на депутатските банки, е и синът на политическия PR Нидал Алгафари - Николай. 27-годишният Алгафали ще е депутат на ГЕРБ.

Най-колоритното име в редиците на ПП отново ще бъде депутатът Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта. Бившият министър на спорта на “Има такъв народ” Радостин Василев, който влeзе в явен сблъсък със Слави Трифонов и ръководството на ИТН, влиза в парламента. Но този път като депутат на "Продължаваме промяната".

Делян Пеевски ще бъде депутат от ДПС. Финансистът, който беше министър в правителството на Пламен Орешарски - Петър Чобанов ще е част от редиците на ДПС.  А бившият служебен регионален министър Виолета Комитова ще е депутат от партия "Български възход".

Ще участва ли Русия в разплитането на случая в „Северен поток“

Русия трябва да участва в разследването на саботажа на "Северен поток" и то трябва да бъде проведено по обективен и всеобхватен начин, предават от ТАСС, цитирайки интервю на руския външен министър Сергей Лавров за вестник "Аргументи и факти".

Нивата на метан при разлива на "Северен поток" са в пъти по-високи от нормалното

"Тази ситуация е безпрецедентна. В резултат на инцидента е повредена критична инфраструктура. Нанесени са сериозни щети на интересите на Русия и на енергийната сигурност на Европа", каза Лавров. "Сега е важно да се проведе обективно, всеобхватно разследване с участието на нашата страна и да се установят истинските причини за случилото се. Очевидно е, че Русия и Германия са сред основните жертви", добави той.