Ремонт в столичния квартал „Сухата река“ предизвика спирането на градския транспорт заради разтопен асфалт. Това доведе до много гневни реакции от страна на пешеходци и шофьори.

След оценка от специалисти, бе открито, че проблемът се корени в размекнал се битум. С него са запълвани фуги през есента.

Заради високите температури напоследък, обаче, той се е разтопил.

Кой носи отговорност за повредените гуми и обувки

През октомври и ноември тук са били запълвани фуги. Тази манипулация се прави всеки сезон, преди настъпването на зимата.

Целта е да се отстрани възможността за нахлуване на вода в пукнатините и образуването на големи дупки”, заяви Тодор Василев, който е представител на фирмата изпълнител.

По думите на Василев това е процедура, която се изпълнява в целия столичен град.

“Ние отговаряме за зоната, в която влизат районите „Подуяне“, „Оборище“ и „Кремиковци“. Това, което установихме вчера бе, че ремонтът, който е правен преди повече от 8 месеца, е извършван през нощта с цел да не се затруднява движението.

Възможно е да се е поставил повече материал и поради по-хладното време той може да е стегнал преди да е нанесено каменното брашно”, каза той.

Ремонтът правилно ли е извършен? Мнението и на Общината

По думите на Тодор Василев процедурата по ремонтиране на пътя в квартал „Сухата река“ е спазен съгласно всички разпоредби. Според представителя са поставени всички необходими материали.

„Независимо от това кога е извършвана операцията, ние правим ежемесечен контрол. Той се провежда както от наши надзорници, така и от специалисти от нашите общински отдели“, заяви представител на Столичната община.

„Към онзи момент, когато температурите са били ниски, всичко е било наред. Към този момент, обаче, ние ще преразгледаме ситуацията и съобразно договорите ще наложим максимални финансови санкции на фирмата-изпълнител“, категоричен бе той.

Според представителя на Столична община, фирмата-изпълнител е една от най-надеждните, с която Общината е работила.

Досега не е имало никакви проблеми нито с ремонтите, нито със спазването на условията по договорите.