Четири апартамента в столицата и две жилища в Плевен, а земите и горите, които притежавали не можели да се мерят пък с нейните стабилни спестявания. Нанка Калчева, бившата лекарка, имала само един племенник, но не поддържали какъвто и да е контакт.

Звучи като идеален приятел, с който да се сгъстиш, за да използваш. Възрастната жена помещавала едно от жилищата си в столичния квартал „Овча купел“.

Десислав Крумов, който е наемател на един от апартаментите ѝ разказва пред медиите, че Калчева считала за правилно да остави апартаментите на държавата, защото така или иначе нямала на кого да ги остави. Нанка, обаче, се оказала в болница „Пирогов“ през март и процедурите с апартаментите изостават.

„Някой я бута или пада по стълбите. Това е, което тя ми разказва. Откарват я в Пирогов и тя ми се обажда и ми казва, че е на деветия етаж в травматологията. Дошли хора - интелигентни роми, които са я взели и са ѝ казали, че ще я водят да гледат нея и майката на министъра на здравеопазването в една къща.” е следващата част от разказа на Десислав.

Прогнозата на наемателя

„Тази санитарка, явно се е обадила на тези хора, не ги знам кои са. И като я изписват, взимат я от Пирогов, не я прибират в дома ѝ в „Овча купел” където тя е живяла до онзи ден, а я карат в незнайна посока”, добавя Крумов.

По телефона Нанка твърдяла, че я закарали в квартал „Обеля”. Не знаела точен адрес, за да съобщи къде се намира. Разказвала, обаче, че разговорите й се подслушват постоянно и нямало как да говори с приятели и близки.

С времето, жената все по-рядко започнала да вдига телефона си, а когато човек се свържел с нея, тя се държала изключително неадекватно и на моменти не знаела какво говори, губила логиката на разговора. Малко след това телефонът на пенсионерката се изключва, а впоследствие това ще остане така завинаги.

Наемателят се усъмнява и подава сигнал на полицейските органи, че възрастната жена е отвлечена.

Полицията поема от тук нататък

Разследващите започват да търсят изчезналата възрастната жена. Следите ги отвеждат в „Обеля”, в общинското жилище на санитарката Мария Илиева, която работи в травматологията на Пирогов.

Там тя работила от 21 години и спечелила доверието на ръководството. Преди да изчезне, тя лежеше при мен и ме молеше да я хледам.“ - твърди хигиенистката.

„Била е блъсната много лошо и е паднала на краката си и няколко дена е стенела от болки. И от това викане и крещене, са идвали от полицията по сигнал на съседи”, се разбира от разказа на Десислав.

Съмнения за умишлено убийство

„В момента чакаме документи от столична община, за да видим на база на какво е издаден актът за смърт”, споделя версията си началникът на 6-то – СДВР Милчо Милчов.