Днес е последният срок да гласувате в четвъртото поред състезание, организирано от Министерство на туризма, след което ще се връчат Годишни награди в туризма 2019 година.

Тази година са се включили над 100 участника, като надпреварата е изключително оспорвана.

Стартът на гласуването бе даден на 7 ноември и то определя носителите на наградите във всяка от 16-те категории в конкурса на Министерството на туризма.

Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория, като е важно е да имате предвид, че един IP адрес може да се гласува само веднъж.

Наградите са разпределени в различни категории

Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза и се състезават за награди, са близо 100, разпределени в 6 професионални, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини категории.

Категорията „Изборът на българите“ традиционно се определя сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални обекта“ и „50-те малко познати места“.

От страна на организаторите се упражнява силен контрол и са взети всички нужни мерки, за да се избегне и намали рискът от манипулиране на вота.

Четвъртите Годишни награди в туризма – 2019 ще бъдат връчени на официална церемония на 16 декември 2019 г. в София от 18:30 часа в Централния военен клуб.

Статуетки с българска роза за всички победители

За победителите са предвидени награди, които традиционно са статуетки с изобразена българска роза – символ на конкурса, който успешно се наложи като запазена марка на страната.

Миниатюрите са дело на Димитър Германов и са специално изработени са състезанието.

На церемонията по награждаването са поканени и ще присъстват всички кандидати, които са заявили участие. Припомняме, че първото издание на наградите беше през 2016 година.

Идеята залегнала в основата на събитието е да се отличат най-добрите туристически обекти, които в рамките на изминалата година са направили силно впечатление на туристите.