Сегашните членове на ръководство на ГЕРБ-Плевен и общински съветници Петя Василева, Христослав Михайлов и Йордан Грижов са напълно изключени от политическа партия ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Тъй като тези хора са избрани за общински съветници именно от листата на ГЕРБ, сега ние ги призоваваме да подадат оставки като членове на местния парламент с оглед на снетото доверие от тях", Пламен Нунев – член на ИК на ГЕРБ.

Той съобщи решението на ръководство на ГЕРБ по време на партийното събрание в Плевен. Назначава се временно общинско ръководство в състав: Генади Динков – в длъжност председател, Валентина Вълчанова - секретар, Румен Мотовски, Георги Данов, Мариана Бонджева и Христо Кочев.

Сменен е и областният административен секретар Ралица Добрева. На нейно място е одобрен да застане Цветомир Генчев.

"Досегашното общинско ръководство е сменено заради незадоволителното представяне на местните избори. Изпълнителната комисия на ГЕРБ има пълно доверие на областния координатор в Плевен Мирослав Петров, разчита на неговата компетентност, способност и комуникативност и сме убедени, че той ще съумее да стабилизира структурата на партията в областта“, категоричен беше Пламен Нунев.

Той съобщи още и това, че Изпълнителната комисия е стигнала до взетите решения след наистина подробен анализ и много свършена работа по ситуацията в Плевен и областта.

Той даде да се разбере, че са взети под сериозно внимание позициите на всички страни в ситуацията.

На заседанието, на което присъстваха и областният координатор на ГЕРБ Мирослав Петров, няколко общински съветници и кметове на населени места – беше обсъдена свършената работа на всички структури в областта. Също така бяха определени и целите пред новото общинско ръководство.

Още от ГЕРБ

След седем години на усилен строителство и ремонти, обходният път на Габрово, водещ към тунел под Шипка, е готов. Тунел още няма – той е в бъдещите планове, но премиерът Бойко Борисов лично инспектира завършения маршрут и бе видимо доволен от видяното.

„Днес пускаме обхода на Габрово. С това лишаваме габровци от по-мръсен въздух, лишаваме ги от шум, лишаваме и трафика от с около 20-30-минутно забавяне, което се получава при преминаване през града. На времето, понеже заварих магистрала „Марица”, точно пред Свиленград 3 километра и половина бяха разминали платната от двете страни, като са ги строили. А тук – виждате моста – право в тунела”, коментира Борисов.

Позицията на Борисов за мерките срещу коронавируса

"Мерките не отпадат. Просто разчитаме повече на разбирането на хората и на това, че свикнахме вече 100 дни да живеем с този вирус. Като запазим дистанцията, дезинфекцията и вниманието си, икономиката също ще влезе в ритъм.“ обясни Бойко Борисов.