Васил Божков, който в момента изживява един от най-тежките периоди в живота си, изпрати официално съобщение до медиите, в което обяви, че контролният пакет акции на ПФК "Левски" ще бъде предаден на премиера на България Бойко Борисов.

Премиерът, обаче отказва да приеме завещанието на бизнесмена, срещу който са организирани гонения.

В официалното писмо до медиите обвиняемият бизнесмен написа, че клубът е в изключително тежко финансово състояние и затова оставя бъдещето му в ръцете на министър-председателя на Републиката.

Откъс от писмото

„Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува, е възраждането и стабилизирането на ПФК "Левски".

Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 млн. лв. за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака.

Дългове от над 32 млн. лв. бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел“ – това са думи, част от писанията на Васил Божков.

Благодарим на ръководството на ПФК "Левски" за усилията и изключителния професионализъм през последната година.

Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци", посочи още Божков в писмото си.

Акциите все пак се появиха в Министерския съвет

Акциите бяха занесени в Министерския съвет от не кой да е, а от журналиста Сашо Диков. Диков заяви, че заема ролята просто на куриер и няма представа защо точно той е този, избран от Божков, за да посредничи.

Минути след това спортният министър Красен Кралев и началникът на пресслужбата на МС Севдалина Арнаудова направиха изявление, в което обявиха, че Борисов отказва да приеме акциите на „Отбора на народа“.

Министърът на спорта Красен Кралев коментира, че за да има прехвърляне на акции, е необходимо изявление от двете страни.

„Очевидно едната страна не желае да ги получи. Смятаме, че това е опит за политизиране на съдбата на ПФК „Левски”, което не е редно.

Виждаме, че има желаещи да станат притежатели на тези акции. Ако те не потвърдят желанието си, смятаме акциите да отидат при привържениците на клуба“, заяви Кралев в изявлението си.

Прилагаме и изображение от оригиналното писмо на Васил Божков:

Васил Божков