Дълбоки стряскащи пукнатини се появиха по пътната настилка на „Лъвов мост“. Снимките бяха разпространени светкавично в социалните мрежи.

От фирмата изпълнител, извършила основния ремонт на ключовото кръстовище преди няколко години, обясниха случилото се с температурните колебания, на които сме свидетели днес. Към днешна дата техническият ръководител на обекта инж. Петър Стойчев даде повече подробности за зрители и читатели.

„Може ние да не го виждаме, но от температурата, от натоварванията – всичко се движи. Напрежението трябва да отиде някъде и да бъде обрано.

Имаме фуга между отделните съоръжения. При нормални положителни температури, асфалтът отгоре поема това напрежение и движенията.”, каза той.

„Когато температурите паднат, асфалтът става по-нееластичен и тези фуги започват да се четат. В момента условията не са подходящи, за да бъдат отремонтирани. Ще го направим тогава, когато ще има траен ефект”, допълни още инж. Петър Стойчев.

Кога ще бъде поправен проблемът

След направения оглед, от Столичната община обясниха, че мястото на пукнатините съвпада с това на дилатационните фуги. И тъй като съоръженията още са в гаранция, общината няма да плаща за ремонта. Кога обаче той ще започне остава неясно.

„Вероятно няма да е другата седмица, защото трябва да има температури, които е желателно да са над 10 градуса постоянно.“, каза още Стойчев. По думите на инженера опасност от пропадане на пътя няма.

13-годишно момиче, блъснато от патрулка

13-годишно момиче бе ранено след катастрофа в град Ловеч, след като 89-годишен шофьор блъсна патрулка, а патрулният автомобил - детето. При сблъсъка е пострадал и единият полицай.

„Колегите са получили сигнал за паднал човек на ул. „Сливница” 13 около 13:15 ч. Шофьорът не спира на знак „стоп” и удря патрулния автомобил.

От удара патрулката се качва на тротоара и блъска детето. Всички са освободени за домашно лице.

Единствено единият полицай е с травма на главата и е оставен за наблюдение в болница.”, разказа Златин Михайлов, началник на РУ на МВР – Ловеч.

Мъж преби жена в Търново

Жестоко убийство е станало във великотърновски район. 35-годишен мъж преби смъртоносно 60-годишна англичанка от Ново село.

Престъплението е разкрито вчера. След сигнал до кметството, че жената не отговаря на пощенската служителка, местният полицай и кметът намират непознат мъж в къщата ѝ.

След гонка с извършителя го задържат, а той е признал, че е убил жената от ревност. Разследват се и финансовите мотиви за престъплението.

Мъжът е задържан, а следствените действия продължават.