Истината е, че днес застраховки Автокаско са едни от най-предпочитаните от собствениците на превозни средства. Немалка част от гражданите дръзват да заплатят за този вид услуга, поради простата причина, че желаят да застраховат по един или друг начин автомобила си, както и да си осигурят спокойствие на тях самите.

В тази статия възнамеряваме да ви разкажем надълго и нашироко за този вид застраховки и да погледнем върху ситуацията от всичките й дълги, така че, ако един ден ви предстои да направите такъв избор, то да не се чувствате объркани.

Надяваме се информацията, която ще споделим с вас да ви бъде наистина полезна и да успеем да отговорим на една не малка част от въпросите, които сте си задавали в продължение на дълго време.

Ако все пак не успяваме да задоволим любопитството ви, то предлагаме ви да посетите SmartIns.bg. Там ще попаднете не просто на реномирани компании, които са в готовност да ви предложат застраховки Автокаско, но имате възможност да бъдете информирани от едни от най-борите професионалисти в този бранш, които знаят как да ви напътстват, така че в най-скоро време казусът ви да остане в миналото.

Кое е важното, което трябва да научим при сключването на Автокаско

Не са никак малко нещата, с които смятаме,ч е потребителите трябва да са наясно при сключването на един такъв договор. Първото, за което се сещаме в този момент, е пряко свързано с презастраховането на автомобила.

Вероятно малко от вас са запознати с това, но всъщност всеки гражданин има това право и е добре да го знае предварително, така че в бъдеще да не прави грешни стъпки.

За да бъдем колкото се може по-ясни и полезни, то ние ще ви дадем един обикновен пример, който смятаме, че е в състояние да изясни за вас ситуацията.

Представете си, че превозното ви средство е било оценено на 1000 лева, претърпели сте инцидент и щетите са коствали 500 лева.

При следващ инцидент, то обезщетението се намалява в пропорция, равна на съотношението между остатъчната застрахователна сума( 500 лева.) и посочената в полицата стойност( 1000лв.), т.е. размера на обезщетението ще бъде намалено с 10%.

Следващото, което смятаме, че е важно да знаете, е свързано с навременното обявяване на щетите по автомобила.

Ако сте претърпели инцидент или нещо друго се е случило с превозното ви средство, то имате срок, в който да обявите щетите, тъй като в противен случай може да се стигне до там, че застрахователната компания да не носи отговорност за щетите по вашето превозно средство.

Съветваме ви предварително да се запознаете с условията по договора. Обикновено имате срок от 5 дни, в който трябва да обявите за събитието и настъпилите щети.

Следващото важно нещо, което потребителите да вземат под внимание, е огледът на автомобила. Няма никакво значение дали ще заплатите цената Автокаското на вноски или ще заплатите цялата стойност наведнъж, то за да бъде валидно трябва превозното ви средство да е преминало предварителен оглед.

Надяваме се съветите ни да са ви били полезни и да сме успели да отговорим на една не малка част от въпросите, които сте си задавали в продължение на дълго време.