Според родителите на пострадалото детенце виновен за случилото се е младеж. Бащата на извършителя твърди, че вината е негова, а не на сина му.

Веднага след инцидента

3-годишното дете е в много тежко състояние и се намира в плевенската болница. Според очевидци, детенцето е било блъснато извън пътното платно (на тротоара) на улицата.

На същата тази улица, на която се намира къщата, в която детенцето живее. Момченцето буквално е било пометено от водач, който дори не спрял веднага след инцидента.

Очевидци твърдят, че зад волана бил 17-годишен младеж, син на бивш полицай. Малко по-късно на местопроизшествието се появил баща му, който твърдял, че вината за блъснатото дете е изцяло негова.

3-годишното дете е стояло на тротоар, който в момента е силно затревен. Автомобилът се е качил на тротоара, блъска го и продължава без да спре – обясняват в общи линии съседите, които са станали неволни очевидци на проблема.

„Детето беше прегазено пред очите ми. След което шофьорът избяга, а след 10 минути се върна баща му, за да ми предлага помощ”, разказа майката на пострадалото дете - Петя Ватовска.

Родителите на двете момчета влизат в ожесточен спор кой точно е шофирал. През това време идва линейка и отвежда детето, което е с комоцио. Налага се и да бъде откарано в Плевен, където е настанено в Реанимация на командно дишане заради особено тежкото си състояние.

След направени операции, детето вече е по-добре, стабилизирано е и може само да се бори за живота си. През цялото време мъжът, който се признава за виновен, предлага помощта си на семейството.

Те обаче са на мнение, че целта му е да ги подкупи, за да не свидетелстват срещу сина му. Те са категорични – ще търсят правата си в съда, защото това е недопустимо да се случва на европейски път.

„Бях до детето. Отдолу идваха две коли, които караха с висока скорост.

Детето ми беше почти умряло. Колата избяга без да спре.

Младо момче беше, не го познавам. В колата бяха двама”, разказва баща на детето Мартин.

Реакцията на обвиняемата страна

Мъжът, чийто син е обвинен за случилото се, отказа да застане пред медийните светлини и да коментира случилото се. Пренасочи ни към неговия адвокат Иван Вачев.

„Неща, които са обект на разследване, не мога да коментирам. В процес на доказване е кой е шофирал. Води се разследване”, заяви той.

Според източници, близо до разследването, в полицията е задържан по случая 17-годишният младеж. Към момента текат технически експертизи, за да се уточни каква точно е причината за трагедията.