Наложеният стандарт в облеклото и аксесоарите на дамите няма как да бъде преборен. Така на нежната половинка на обществото се налага да се съобразява с не малко стереотипи.

В същото време цялото богатство под формата на аксесоари и какво ли още не се предлага в значително по-големи мащаби за жени, отколкото за мъже.

Не само сега, но и през вековете е имало не малко откровено опасни модни тенденции. Няма нужда да споменаваме за корсетите, които може би са първото нещо, за което ще се сетите.

Дори козметика в различни периоди е съдържала вредни вещества и така жените нанасяли необратими щети на здравето и красотата си.

Една малка подробност е част от живота на всяка съвременна женадамската чанта. Това далеч не е просто средството, с помощта на което може да поберете всичко нужно, за да излезете навън.

Тя е може би най-важният аксесоар на всяка жена и се отделят не малко време и средства, за да се намери перфектната чанта.

Какво има в чантата ми, че е толкова тежка

И след като дамите са решили проблема с избора и покупката, възниква проблема защо този аксесоар е толкова тежък. Няма жена, която да се не е питала „какво има в чантата ми?“.

Наред с удобството на това да имаш всичко нужно под ръка, налице е и доста важен проблем – тежестта. Когато носите вашата чанта за рамо и ако тя тежи дори само 2 килограма, това оказва напрежение и стойката ви неизбежно се променя.

Рамото, на което е чантата, се накланя надолу и това е предпоставка за гръбначни изкривявания и болки, които могат да станат хронични.

Какво може да направите

Няма как да не ревизирате съдържанието, след като прочетете това и искрено се надяваме, че ще го направите с оглед на здравето си. На първо място може да извадите всичко, за да разгледате какво точно носите всеки ден с вас.

Гарантираме ви, че останете изумени от това колко ненужни вещи ще откриете. Ако носите дребна козметика, с която да се освежавате в офиса, може да обмислите дали да не я оставите в някой шкаф до бюрото ви.

Така няма да имате винаги крем, дезодорант и мокри кърпички винаги в себе си, но и няма да го носите постоянно, защото те не са много леки.

Разгледайте поставените вещи, които сте сложили с идеята, че може би ще ви свършат добра работа. Носите книга, която искате да четете, докато пътувате към работа? А кога за последно я разтворихте? Ако не може да си спомните просто я извадете.

А случвало ли ви се е да използвате дамската си чанта, като заместител на пазарската? Не го правете, защото на първо място става въпрос наистина за тежки продукти. И не пропускайте факта, че така може да съсипете любимата си чанта.

В заключение

Разгледайте внимателно, за да не си задавате въпроса какво има в чантата ми, никога повече.

Силата на рутината не е за подценяване и няма да повярвате колко излишни неща ще намерите и вероятно сте носили доста време.

Разчистете и ако случайно след време установите наличието на същия проблем, просто започнете отначало.