Жители на Стара Загора излизат на протест за пореден ден. Възмущението на хората дойде след тежка катастрофа, при която 18-годишен ученик помете три момичета до кръгово кръстовище.

Едното от тях е с ампутиран крак. Лекари продължават да се борят за живота на пострадалата.

А хората в града настояват за вземане на мерки, които ще гарантират безопасността на пешеходците, спиране на неразумното и опасно шофиране, слагане на камери и дори промяна в закона, забраняваща млади и неопитни водачи да управляват мощни автомобили.

Младежът, предизвикал катастрофата, е шофьор от близо 4 месеца, а вече имал няколко фиша за превишена скорост. 

Вчера се стигна и до напрежение пред сградата на прокуратурата в града след като полиция и прокуратура отказаха първоначално да разговарят с протестиращите и да съобщят подробности за инцидента.

От какво се опасяват протестиращите

Хората се опасяваха от евентуално прикриване на случая и липса на навременни действия от страна на органите и институциите, тъй като бащата на момчето е виден бизнесмен в града.

„От петък насам никой не ме е търсил – нито прокуратура, нито полиция. Дори не знам кой е разследващият полицай.

Шофьорът не беше арестуван навреме. В първите минути след катастрофата беше агресивен, тропаше по колата. За момента дъщеря ми е стабилна, днес ще стане ясно какво ще се случи с другия ѝ крак.”, разказа Славея Илиева, майката на най-тежко пострадалото момиче.

Докога ще продължат протестните мероприятия

Протестиращите бяха категорични, че недоволството ще продължи, докато не се вземат мерки.

Лек автомобил помете три момичета на кръгово кръстовище в Стара Загора. Една от пострадалите е с ампутиран крак и опасност за живота, другата е със счупени вратни прешлени, а третата с наранявания по главата. Сигналът към полицията е подаден в петък в 23.20 ч.

По първоначална информация шофьорът е дрифтирал, когато е блъснал момичетата на ул."Христина Морфова". Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. 

В събота вечерта на мястото се събраха протестиращи. Те настояват за адекватни действия от страна на институциите, тъй като има много подадени сигнали за дрифтове и неразумно шофиране в града.