Силна експлозия срина хотел в северозападния гръцки град Костур, съобщават грътските медии, като пояснява, че няма постъпили данни за пострадали. Взривът, избухнал в 1:30 часа сутринта, е съборил триетажната сграда и разпръснал фрагменти от стъкло и метални предмети в радиус от най-малко 80 метра, става ясно от кадри от местопроизшествието.

На място веднага са били изпратени пожарникари от Костур, докато полицейските служители са отцепили района и са блокирали движението по главната магистрала, водеща към града.

От регионалната дирекция на пожарната служба на Западна Македония и полицията в Костур заявиха, че собственикът на хотела им е казал, че той е бил затворен през последната година и че в сградата не е имало никого към момента на инцидента.

От пожарната служба и местната полиция не предоставиха абсолютни никакви официални данни за причината за взрива, но заявиха, че разследват инцидента. 3-звездният хотел се намира на 4-ти км от националната магистрала КостурАтина-Солун, до Костурското езеро.

Построен е в началото на 70-те години и е напълно реновиран през 2010 г., като предлага 75 стаи и пет апартамента, според уебсайта му.

След протестите в Русия

Пред затворите в Русия се извиха опашки от хора. Това са роднини на арестуваните след протестите в подкрепа на Алексей Навални.

Те носят храна и дрехи на своите близки и се опитват да разберат повече за наказанията им. Много от хората казват, че никой не ги е известил за задържането на роднините им, а полицията не можела да им каже дори и в кой затвор се намират.

Независимите наблюдатели съобщават за хиляди арестувани в цялата страна след поредицата от протести. Официалните данни, обаче са за много по-малък брой задържани.

Личните истории по килиите

"В затвора е приятелката на сина ми. Той не е арестуван, а задържали нея. Родителите й са големи подръжници на Путин и дори не знаят, че е в затвора. От 11 часa съм тук, но съм под номер 102 в списъка. Няма никакъв шанс да се доредя.", смята жена от чакащите.

"Тук съм, защото нося пакет за момчетата в затвора. Запознах се с тях в килията. Аз бях арестуван на 23-ти. Осъдиха ме на 10 дни и вчера ме пуснаха. Те имат 15 дни и още са вътре. Помагаме си с каквото можем.", разказа младеж.