Началникът на пътното управление в Перник Петър Басмаджиев е заловен да шофира в нетрезво състояние. Случаят от ранните сутрешни часове на неделния ден.

Той е спрян за проверка, а дрегерът е отчел 1,6 промила. По закон такова провинение се наказва със затвор от 1 до 3 г. и отнемане на книжката.

Басмаджиев е обяснил, че е изпил три ракии, след което е седнал зад волана. Това става ясно от думите на Слави Лазов, началник сектор „Пътна полиция” в ОДМВР-Перник в интервю за НОВА.

Басмаджиев е на поста от един месец

Петър Басмаджиев е шеф на Пътното в Перник от малко повече от един месец. Преди това се е занимавал с частен бизнес, а името му се свързва с различни приватизационни сделки.

Слави Лазов разказа повече за инцидента. Около 3,30 часа сутринта в центъра на Перник в спрян автомобил за проверка.

Пробата за алкохол се е оказала положителна, а след проверка на името се оказва, че зад волана стои новоназначения пътен шеф.

Той е отказал извършването на кръвна проба, като няма възражения към показанията на дрегера.

Ангел Джамбазки също беше хванат пиян

Началникът на Пътна полиция съобщи, че е образувано бързо досъдебно производство.

Това се случва само дни, след като евродепутатът Ангел Джамбазки и заместник на Красимир Каракачанов във ВМРО беше заловен да шофира с алкохол в кръвта.

Пробата с дрегер, която е взета на място е отчела 1,56 промила алкохол, но Джамбазки е настоял и за кръвна проба, която показала стойност 1,08 промила, което е с 12 стотни под прага за наказателна отговорност.