Навръх Великден, Бог взе при себе си един от най-разпознаваемите и обичани български журналисти.

Известният телевизионен водещ Милен Цветков загина в жестока катастрофа, която много хора квалифицираха като екзекуция.

Фаталният за Цветков сблъсък стана край един от най-големите търговски центрове в столицата.

Как е издъхнал Милен Цветков?

Часът на смъртта е настъпил в линейката на път за болницата. ТВ-водещият е бил е с много тежки травми от силния удар, който свидетели описват като бомба.

Цветков чакал на червен светофар, когато другата кола се забила в задната част на автомобила му.

Водачът, виновен за смъртта на Цветков е 22-годишният Кристиан Николов от София. От 2016г. той е правоспособен водач на МПС. За тези близо четири години, в пътното си досие има записано само едно нарушение.

„При направен тест за упойващи вещества, пробата на 22-годишния водач е реагирала на канабис и амфетамин.

В момента той е задържан за 24 часа. Ще бъде образувано досъдебно производство“, каза още директорът на СДВР ст. ком. Георги Хаджиев.

Той допълни още, че предстоящото наказание, което чака убиецът на Цветков е от 3 до 15 години. Това се предвижда от закона при причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества.

Вчера около 18 ч. в дежурния център на СДВР е постъпил сигнал за ПТП в района на столичен мол. Водач на лек автомобил удря спрелия пред него на червен светофар автомобил, шофиран от Милен Цветков.

Вследствие на сблъсъка автомобилът изхвърча на 20 метра вътре в кръстовището. Екипите на Спешна помощ пристигат на място.

Журналистът е имал пулс. Качват го и тръгват към „Пирогов“, но на път за там, той е починал“, се казва в разказа на Хаджиев.

Още днес съдът може да наложи мярката за постоянен арест на младежа. В луксозния джип са се возили още двама души – младо момиче и 24-годишен мъж, за който се разбра, че е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.