14-годишното момче е с опасност за живота, след като беше прегазено от служебна кола на Националната служба на охрана.

Инцидентът е станал към 20 часа вечерта в четвъртък, 12 декември. Момчето е пресичало булевард „Драган Цанков“, когото е било прегазено от автомобила.

От страна на НСО има официално потвърждение, че техен автомобил е участвал в пътното произшествие. От там съобщиха, че по времето на инцидента в колата не е имало пътник, а само шофьор на службата.

Детето е с множество травми

Момчето е транспортирано за лечение в столичната болница „Св. Анна“, а състоянието му е тежко и има опасност за живота му.

От болничното заведение съобщават, че през цялата нощ са се борили за живота на детето, като състоянието му е изключително тежко.

Момчето е прието с тежка черепно-мозъчна лицева травма и счупена лява ръка. Констатирани са и тежки поражения включващи гръдно-коремна травма с контузия на бял дроб.

Говорителят на болница „Св. Анна“ Антон Луков заяви, че детето е в изключително тежко състояние и има непосредствена опасност за живота му.

Тече разследване, което трябва да установи има ли виновни

От НСО обявиха, че мястото на инцидента на столичния бул. “Драган Цанков” незабавно е било обезопасено. Информирани са компетентните органи в лицето на МВР и Военната прокуратура.

В ход е досъдебно производство, което ще изясни причините за инцидента. От страна на Националната служба за охрана има уверение, че при доказване вината на техния служител, той ще понесе всички законови последствия за действията си.

Междувременно се появи информация, че автомобилът, който помете момчето е на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, но от ГЕРБ отхвърлиха тази информация.

Една от разследваните причини за инцидента е неправилно пресичане, но това е непотвърдена информация и разследването ще покаже какво точно се е случило.