Инфлацията ще намалява, но доходите трябва да нарастват изпреварващо на тази инфлация. Трябва да компенсираме това, което загубихме през последната година и пловина. ЕК отчита тази тенденция. Но се съмнявам, че у нас сме го осъзнали.

Това заяви главният икономист на КНСБ Любослав Костов.

По думите му в България ситуацията у нас е малко по-зле от това, което е в другите държави.

„Усеща се забавяне на инфлацията. Това ще продължи цяла година. Темпът на прираст ще намалее, но ще остане положителен. Казано по по-простичък начин – ако хлябът е поскъпнал с 20%, то той ще продължи да поскъпва, но с 15 на сто”.

Адекватни ли са мерките на кабинета относно цените

„Мерките закъсняха. Отдавна КЗК, КЗП и другите институции трябваше да влязат и да проверят цените в магазините. Как се образуват те и има ли спекула.”, подчерта Костов.

Според него с въвеждането на еврото от 1 януари 2024 г. няма да има увеичаване на цените в магазините.

„Влезем ли в еврозоната ние ще увеличим всичките си показатели.“, категоричен е той.

Кой е 14-годишният, който открадна кола и катастрофира в стълб

14-годишен открадна кола и катастрофира в стълб на улична мрежа в Исперих. След сигнала за инцидента на една от оживените улици в града, полицаите установили, че е шофирал непълнолетен, който се води на отчет в Детска педагогическа стая.

„Лицето е познато на полицията от 2017 година, когато извършва кражба на велосипед. Той е заведен на отчет в Детска педагогическа стая. Направени са над 42 беседи с него, но явно няма голям резултат”.

Това заяви гл. инспектор Константин Костов, началник на Районното управление в Исперих.

По думите му тийнейджърът е обрал хранителен магазин на 4 февруари, когато е взел сумата от 915 лева. Заловен е благодарение на мнго добрите камери, инсталирани от собственика.

„Лицето има над 10 провинения. Ученик е в гимназията по Селско стопанство в града. От многодетно, бедно семейство е. Родителите явно не могат да окажат голям контрол, въпреки, че е говорено с тях.”, посочи инспектор Костов.

По думите му младежът е взел автомобила на свой братовчед. Знаел е, че докато той е на работа ключовете от колата стоят в жабката.